Kvinneuniversitetet i Norden
Nordic Women's University

OM OSS   AKTIVITETER   FORSKNING   KONTAKT   LÄNKAR   RAPPORTER  
  

G E N O M F Ö R D A
A K T I V I T E T E R  2 0 1 2

Nesna 08.03.12 - Interna-tionella kvinnodagen firades med seminarieprogram på Høgskolen i Nesna

Läs och lyssna...

Nesna 09.02.12 - Berit Ås holdt foredrag om Vold mot kvinner fra et historisk perspektiv og Ragnhild Forså fortalte om arbeid ved Krisesentre i Mosjøen. Lytte til forelesningene

Berit Ås del 1…

Berit Ås del 2 og
Ragnhild Forså…

Nesna 09.02.12 - arbets-seminarium på Høgskolen i Nesna på temat "Vold mot kvinner"

K O M M A N D E
A K T I V I T E T E R  2 0 1 2

"Gå inn i din tid" - konferanse om sekuelle overgrep mot barn

Fredag 19.oktober arrangerer Høgskolen i Nesna konferansen Gå inn i din tid der tema er seksuelle overgrep mot barn. Konferansen er kommet i stand gjennom et samarbeid med Kvinneuniversitetet i Norden og Helgelandssykehuset avd. Sandnessjøen.

Tid og sted: Sandnessjøen, Petro næringshage, 19. oktober 2012
Påmeldingsavgift: 750,-

Program

Meld deg på her

18-20/10/12
Kvinneuniversitetet i Norden og Høgskolen i Telemark arrangerer eit seminar om kvinner i vikingtida på Høgskolen i Telemark i Bø 18. - 20. oktober 2012.


 Aktiviteter

 

«Gå inn i din tid»
Konferanse om seksuelle overgrep mot barn

Fredag 19.oktober arrangerer Høgskolen i Nesna konferansen «Gå inn i din tid» der tema er seksuelle overgrep mot barn. Konferansen er kommet i stand gjennom et samarbeid med Kvinneuniversitetet i Norden og Helgelandssykehuset avd. Sandnessjøen.

Tid og sted: Sandnessjøen, Petro næringshage, 19. oktober 2012

Det er mulig å søke vikarstipend for sykepleiere i kommune- og spesialisthelsetjeneste og praksislærere i barnehage og skole. Frist for dette er 1. oktober. Søk om vikarstipend

Konferanseavgift: kr 750,- (inkl. kaffe/frukt og lunsj)
Fullstendig program og informasjon om foreleserne.

Meld deg på konferansen her

Påmeldingsfrist: 10.oktober

Velkommen til konferanse!


Seminar om kvinner i vikingatida

18-20/10/12
Kvinneuniversitetet i Norden og Høgskolen i Telemark arrangerer eit seminar om kvinner i vikingatida på Høgskolen i Telemark i Bø 18.-20. oktober 2012. Program for seminaret vil bli lagt ut i siste del av mai. Seminaret er tverrfagleg og internasjonalt, og kjende forskarar og pionerar på fagfeltet frå ulike fagområde vil halde innlegg, m.a. Else Mundal (norrøn litteratur, Universitetet i Bergen, Gro Steinsland (religionshistorie, Universitetet i Oslo), Judith Jesch (vikingtidsstudiar, University of Nottingham), Birgit Sawyer (historie, runer, NTNU), og Frances Pritchard (tekstilar, University of Manchester). I tillegg kjem yngre forskarar frå Norden og Storbritannia.

Forfattaren Solveig Aareskjold som kjem med boka Valkyriesong. Vikingtida i spenn frå Byzants til Island i 2012 held foredrag om kvinner og menn i vikingtida. Torsdag kveld 18.10. og fredag 19.10. er det føredrag i Bø på Høgskolen i Telemark, mens Heddal stavkyrkja dannar ramma rundt seminaret på laurdag. Alle foredrag er gratis, og vi vil by på fleire pakkar med overnatting og måltider for dei som måtte ønskje det.

 For påmelding og mer informasjon trykk her

Tidigare aktiviteter

28/5/11 och 29/10/11
På temat "Trenger vi Kvinneuniversitet Norden?/Behöver vi Kvinnouniver-sitetet Norden?" höll vi seminarier på Nesna och i Stockholm 2011. Dessa var samtidigt en formell initiering av Kvinnouniversitetet i Norden i respektive land. Frågan ställdes till deltagare från Norge, Sverige, Danmark och Finland.
Och vad svarade de?
Det står att läsa i rapporten från Nesna -ladda ner

samt i rapporten från seminariet i Stockholm -ladda ner
och i redovisningen av grupparbetena i Sverige -ladda ner